Ocean Mist

Írta: admin

Támogatás

Az idei esztendőben is rendelkezhetünk jövedelemadónk egy részéről. 1%-át valamelyik egyháznak, másik 1%-át pedig egy civil szervezetnek ajánlhatjuk fel. Kérjük, támogassa a katolikus egyház társadalmi szolgálatát adója egyházi 1%-ával! Ezt nagyon egyszerűen megteheti: útmutatást az alábbi kinyíló bekezdésekben talál, vagy felhasználhatja az itt található pdf formátumú rendelkező nyilatkozatot.

 

A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011

 

A második egy százalék felajánlására figyelmükbe ajánljuk a Katolikus Központi Alapítványt, amely ösztöndíjjal támogatja a nehéz anyagi helyzetben lévő középiskolás diákok és főiskolai, egyetemi hallgatók tanulmányait.

Az alapítvány az 1996/97-es tanévben kezdte meg a nehéz körülmények között élő, katolikus vallású, 9-12. osztályos középiskolások és a főiskolai, egyetemi hallgatók támogatását. Azóta több ezer katolikus diákot segített ösztöndíjjal.

Az alapítvány minden tanév elején meghirdeti a Szent Imre-ösztöndíj pályázatát. Ennek révén a 2008-2009-es tanévben összesen közel kétezer kérelem érkezett az alapítványhoz. A kuratórium döntése nyomán az alapítvány közel nyolcszáz diáknak folyósít tíz hónapra havi ötezer forint ösztöndjat. Ezenkívül a 2008/09-es tanévben 160 diákot részesítettek egyszeri segélyben.

A Katolikus Központi Alapítvány által folyósított összeget egy tanévre lehet elnyerni, de újabb pályázat benyújtása alapján ismételten megkapható. Az alapítvány a nyertes diákkal szerződést köt az ösztöndíj folyósításáról.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke Márfi Gyula veszprémi érsek, elnökhelyettese Udvardy György esztergom-budapesti segédpüspök.

A Katolikus Központi Alapítvány idén is kéri mindazokat, akik céljaival egyetértenek, hogy ajánlják fel személyi jövedelemadójuk 1%-át a nehéz szociális helyzetben élő katolikus diákok támogatására.

A Katolikus Központi Alapítvány adószáma: 18064632-1-42